زمین محل رشد و ترقی نوع بشر است. زمینی که از دیر باز تا کنون بستر همه نوع فعالیت بوده.
هر گونه فعالیتی نیاز به حداقل یک محیط یا فضا دارد. این محیط تشکیل نخواهد شد مگر از طریق تعیین حدود و این حدود سبب آرامش و اطمینان خاطر نمیگردد مگر از طریق اقدام برای ثبت آن.
بنابراین ملک بعنوان یک دارایی از ارزش بالایی نزد صاحبانش برخوردارست و بسته به میزان این ارزشمندی نیاز به حفاظت دقیق و صحیحی از آن احساس میشود.
سند مالکیت آرامش خاطر را برای مالکان به ارمغان میآورد. همچنین اطلاع از وضع هندسی و متراژ صحیح و داشتن یک نقشه مهندسی خوب به مدیریت و حراست هر چه بهتر آن کمک میکند.
امروز با رشد تکنولوژی و فناوری شاهد ثبت املاک بصورت رقومی و مکانیزه میباشیم, از رایانه ها و نرم افزارهای تخصصی گرفته تا ابزارهای اندازه گیری دقیق مانند دوربین ها و سیستمهای تعیین موقعیت ماهواره ای همه بکار آمده اند تا مسائل ومشکلات حقوقی را بشکلی مرتفع نمایند.
در واقع اسناد مالکیت مجهز به نقشه های تعریف شده در مختصات جهانی نیازی به ثبت توصیفات اربعه و املاک مجاور ندارند. و هر آنچه بعنوان توصیف از هندسه ملک به سند اضافه میگردد از روی محکم کاری خواهد بود.
روند گرفتن سند مالکیت تک برگی :
قدم اول ـ اطمینان از وجود مدارک اولیه و اسناد و بنچاق دال بر مالکیت ملک
نکته : در املاک قولنامه ای : ۱ – کپی از سند مالکیت ملک ( سند اولیه ). ۲ – اسناد و بنچاقی که متقاصی را به مالک اولیه ارتباط میدهد
در املاک دارای سند مشاعی :۱ – سند مشاعی متقاضی ۲ – در صورتی که سند مالکیت به نام شخص متقاضی نباشد ارائه وکالتنامه معتبر .
قدم دوم : مراجعه به مهندسین و متخصصین نقشه بردار دارای پروانه نظام مهندسی ساختمان یا کارشناس رسمی نقشه برداری دادگستری یا کارشناس نقشه برداری ثبت برای تهیه نقشه از طریق بازدید ملک
قدم سوم : تهیه عکس یا اسکن از مدارک زیر (با پسوند jpg یا png با حد اکثر حجم ۱۵۰ کیلوبایت).
۱ – اصل شناسنامه و کارت ملی متقاضی.
۲ – کپی از اسناد مالکیتی موجود
۳ – اصل و کپی تمامی قولنامه های استنادی و سند اولیه ملک .( در اسناد قولنامه ای )
۴ – اصل سند مالکیت در اسناد مشاعی به نام متقاضی و کپی صفحات اول، دوم، سوم، صفحه حدود و مشخصات ملک، توضیحات و صفحات انتقالات.
۵ – نقشه ملک در سیستم مختصات UTM که در قدم دوم توسط مهندس نقشه بردار انجام شد..
*فرم تکمیل شده گواهی تعیین مختصات ملکی در قالب فایل Excel .( الزام ارسال فرم لغو شد ).
* فیش بانکی بابت هزینه تقاضا
قدم چهارم : تکمیل فرم درخواست پذیرش( فرم اولیه ) و دریافت شماره ورود به سامانه ( از طریق سامانه www.sabtemelk.ir )
نکته : ورود مجدد جهت تکمیل درخواست ( صفحه اول سامانه) با استفاده از شماره ای که در مرحله نخست دریافت نموده اید و کد ملی متقاضی امکان پذیر است.
در این مرحله شخصا یا به توسط دفاتر اسناد رسمی یا کافی نتها با شماره ای که در مرحله قبل دریافت نموده اید و کد ملی متقاضی وارد شده و درخواست خود را تکمیل میکنید .
قدم پنجم : تهیه یک نسخه پرینت از درخواست سند در سامانه .
قدم ششم : ارسال کردن کلیه مدارک بصورت کاغذی و یک برگ نسخه پرینت درخواست سند از سامانه, به نشانی واحد ثبتی مربوطه, از طریق پست سفارشی و بلافاصله دریافت کد رهگیری پستی از دفتر پست.
قدم هفتم : ورود مجدد به سامانه ( با استفاده از شماره ورود و کد ملی ) و وارد کردن شماره رهگیری دریافتی از دفتر پستی .
قدم هشتم : مرحله نهایی ثبت تقاضای سند و دریافت شماره پرونده.